Saveti za kladjenje

Kvote

Ovde cemo ukratko objasniti “domace”, “engleske” i “americke” kvote, za domace se skoro sve vec zna, ali pri kladnjenu na Netu pronaci cete masovnu upotrebu engleskih i americkih kvota, pa cemo njih detaljnije da razjasnimo.

Domace kvote
Koriste se decimalni brojevi, koji prikazuju koliko cemo novca dobiti ako pogodimo krajnji ishod. Npr:
Bayern – Milan
1 x 2
2.10 | 3.40 | 2.15
Za jedan ulozen Dinar na Bayern dobicemo 2.10 Din, za neresen rezultat 3.40 a oni koji pogode pobedu Milana dobice 2.15 Din.

Engleske kvote
Koriste ih skoro sve evropske online kladionice, one pokazuku koliko cemo novca dobiti za odredjeni ulog, npr
Bayern – Milan 3/2 – znaci da cemo ako pogodimo, za dva Dinara dobiti tri, odnosno za sto ulozenih 150.
Ako vam je lakse da pretvorite ovo u domace kvote, postupak je sledeci
(eng kvota + 1) X ulozen novac tj
(3/2 + 1) = 2.5
znaci 3/2 je ekvivalentno domacoj kvoti 2.5 !

Americke kvote
Americke kvote su izrazene sa pozitivnim ili negativnim predznakom i razlikuju se od domacih i engleskih, one nam prikazuju koliko moramo uloziti da bi izvukli neku zaradu tj. koliku cemo imati zaradu. Negativna kvota nam pokazuje koliko treba da ulozimo novca da bi imali profit 100. Dakle ako je kvota -140, znaci da treba uloziti 140$ da bi dobili 100. Pozitivna kvota pokazuje koliko cemo novca dobiti ako ulozimo 100$. Znaci kvota 160 pokazuje da cemo na 100 ulozenih dolara dobiti 160.

Hendikepi

Domaci hendikep
Sa hendikepima su vec upoznati igraci koji igraju NBA ligu, ili na neku drugu kosarkasku ligu. Oni iskusniji su vec “hendikepirali” i fudbalske utakmice, najcesce sa rezultatom (1:0) ili (0:1) kod nas.
Npr ako igraju Milan – Inter a hendikep je (0:1) – znaci da Inter ima jedan go prednosti pred samu utakmicu, ako se utakmca zavrsi rezultatom npr 3:2 onda ce dobiti oni koji su igrali X, posto je zbog hendikepa od jenog gola rezultat fakticki 3:3.

Azijski hendikep
Azijski hendikep nikako nije popularan kod nas, ali ima dosta kladionica na Internetu koji nude kladjenje sa Azijskim hendikepom.
Azijski handicap razlikuje se od obicnog po tome što omogucava cetvrtinske, polovicne i tricetvrtinske handicape(0:1/4, 0:1/2, 0:3/4, 0:1 1/4). Za svaki vrijede drugacija pravila. Kvote za azijski handicap su izmedju 1,8 i 2,0. Prednosti azijskoga handicapa su slijedece:1. Kod azijskog handicap-a nema remija tako da se profit poveca iz 33% na 50%.

2. Ako utakmica sa cetvrtinskim handicap-om završi neodluceno i naša oklada izgubi, onda izgubimo samo pola oklade tj. polovica uloženog se vraca.3. Ovisi o handicap-u ali možemo dobiti okladu iako naš tim na kojeg smo se kladili izgubi.

4. Možemo se kladiti na tim za koji mislimo da ce izgubiti utakmicu a ipak dobijemo okladu zbog velikog handicap-a. Tipican primer kad favorit pobijedi sa jednim golom razlike.Primeri azijskog handicap-a

Azijski handicap 0:0Ako u toj utakmici nema favorita onda ce biti handicap 0:0, što znaci da niti jedan tim nema pocetnu prednost.

Primer: Real Madrid – Barcelona 1,9 (0:0) 1,95Ako se kladite na Real, dobit cemo ako Real pobjedi, Ako se kladimo na Barcelonu dobit cemo ako Barcelona pobjedi. Ako se kladimo na ekipu i ona izgubi gubimo okladu. Ali ako bude neodluceno onda dobijemo natrag ulog.

Azijski handicap 0:1/4Kod ovog handicap-a vrijede druga pravila. Ako utakmica završi neodlucenim ishodom onda dobijemo polovicu moguceg dobitka ili izgubimo polovicu uloga.

Primer: Arsenal – Liverpool 1,9 (0:1/4) 1,95U ovom primeru Liverpool ima prednost 1/4 gola prije utakmice. Ako se kladimo na Arsenal, dobit cemo ako Arsenal pobjedi. Ako se kladimo na Liverpool dobit cemo ako Liverpool pobjedi. Ako završi neodluceno a mi smo se kladili na Arsenal dobit cemo polovicu svog uloga natrag. Ako smo se kladili na Liverpool a rezultat bude neodlucen dobit cemo pola moguceg dobitka

Azijski handicap 0:1/2Kod 1/2 handicap-a budete ili dobili ili izgubili okladu. Mogucnost neodlucenog rezultata ne postoji

Primer: Man Utd. – Leeds 1,9 (0:1/2) 1,95To znaci da ima Leeds prednost od 1/2 gola prije pocetka utakmice. Ako se kladimo na Man Utd. dobit cemo okladu samo ako Man Utd. pobjedi. Ako se kladimo na Leeds dobit cemo okladu ako Leeds pobjedi ili ako bude neodluceno.

Azijski handicap 0:3/4Ako favorit pobjedi sa razlikom od jednog gola onda cemo ili dobiti polovicu od moguceg dobitka ili izgubiti polovicu uloga

Primer: Milan – Roma 1,9 (0:3/4) 1,95U ovom primeru Roma ima prednost 3/4 gola prije pocetka utakmice. Ako se kladimo na Milan, dobit cemo ako Milan pobijedi sa bar dva gola razlike. Ako se kladimo na Romu, dobit cemo ako Roma pobijedi ili ako utakmica završi neodluceno. Ako Milan pobijedi s golom razlike a kladili smo se na Milan dobijamo polovicu moguceg dobitka, ako smo se u tom primeru kladili na Romu gubimo polovicu uloga.

Azijski handicap 0:1Primer: Real Madrid – Mallorca 1,9 (0:1) 1,95

Mallorca ima prednost od jednog gloa prije pocetka utakmice. Ako se kladimo na Real dobit cemo ako Real pobijedi sa bar dva gola razlike. Ako se kladimo na Mallorca-u dobit cemo ako Mallorca pobijedi ili ako utakmica završi neodluceno. Ako Real pobijedi sa golom razlike dobit cemo ulog natragOstali Azijski handicap-i

Ponekad handicap jednog gola nije dovoljan zato kladionice dodaju još jedan handicap-i outsider-uPrimer

Milan – Brescia 1,9 (0:1 1/4) 1,95Bayern – St. Pauli 1,9 (0:1 1/2) 1,95

Arsenal – Ipswich 1,9 (0:1 3/4) 1,95Real – Malaga 1,9 (0:2) 1,95

Ajax – Groningen 1,9 (0:2 1/4) 1,95Da bi okladu dobili moramo proci oba handicap-a, inace gubimo

Sistemi

Ako ste “sigurni” da mozete da pogodite neke utakmice, a za neke ste manje sigurni, najbolje je da ih odigrate u sistemu, odnosno u kombinaciji.
Mozete da izaberete npr 7 utakmica, i da igrate tako da pogodite bar 5. Ako pogodite, Vas tiket ce proci. Jedini problem kod ovakvog nacina igranja je to sto se kvota umanjuje, tako da kada igrate sa manjim kvotama, ako dobijete onoliko utakmica koliko je potrebno za prolaz, moze se desiti da ne isplatite ulozen novac, ili ako ga i isplatite da zarada bude minimalna.

sistem

broj kombinacija

prosecni koeficient

2/3

3

1.74

3/4

4

1,59

3/5

10

2,16

3/6

20

2,72

3/7

35

3,28

4/5

5

1,50

4/6

15

1,97

4/7

35

2,44

5/6

6

1,44

5/7

21

1,84

 

Sistem: koliko utakmica od odabranih je potrebno pogoditi da se prodje;
Broj kombinacija: koliko kombinacija moramo ispuniti;
Prosecni koeficient: minimalni koeficient jedne utakmice da se vrati novac;

Sistem poluvreme – kraj

Kod kladjenja poluvreme – kraj mogucih je 9 ishoda utakmice. Kako je u proseku svih utakmica najcesci rezultat u poluvremenu X a oko 50% utakmica zavrsava pobedom domacina biramo X/1 za što je u proseku koef. 5. Ako odaberemo 4 utakmice i odigramo X/1 sa ulogom od 100 dinara po svakoj, moramo dobiti bar jednu da nam se vrati ulozeno.

Saveti Za Kladjenje Na Formulu 1

Saveti za kladionicare Formule 1

Zasto se kladiti na Formulu 1 ?!

Ako se vec kladite na rezultate Formule 1, dve stvari mozete skoro sigurno da tipujete:

Michael Schumacher ce osvojiti sampionat 2003.
Ferari ce osvojiti titulu najboljeg konstruktora 2003.
To je ono sto je sigurno, sve ostalo su cista nagadjanja, ali naravno ne treba se zapostaviti ni faktor srece.

Kada se kladite na Schumachera, kvote su dosta manje od kvota na bilo kog drugog “favorita iz senke”, pa se postavlja pitanje kada se kladiti na nekog drugog, a tu strucnjaci predlazu sledece mogucnosti:

Nemojte da se kladite na Schumachera kada:

Ne osvoji pol-poziciju;
Kada je vec osvojio sampionat (par trka pre kraja obicno), onda ce verovatno da pusti klupskog kolegu Barrichelo-a da pobedi;
Kada se vozi na stazama za koje se zna da mu bas ne leze, i kada se vozi sa Bridgestone gumama.
Schumacher je dosta bolji u odnosu na svoje konkurente kada se vozi na mokrim stazama, i kada je osvojio pol-poziciju velika je sansa da ce osvojiti i trku.

Naravno, uvek se mozete kladiti na Schumechera samo kvote na njega su ne vece od 1.5. Za kladjenje s vecom svotom novca, pod uslovom da ne bude izletanja sa staze ili mehanickih kvarova njegovog bolida

Saveti Za Kladjenje Na Hokej

Saveti za hokejaske kladionicare

Zasto se kladiti na hokej ?!

Kada govorimo o hokeju, prvenstveno mislimo na USA NHL hokejasku ligu – najjacu ligu na svetu.

U nasim kladionicama cesto imamo mogucnost da igramo utakmice svajcarske, svedske ili nekih drugih evropskih liga, ali se retko ko odlucuje (cast izuzetcima – pravim poznavaocima tih liga) da ih odigra.

NHL liga obiluje dobrim timovima, i retko kad se moze predvideti sta ce biti na kojoj utakmici, ko ce pobediti – da li favorit ili outsajder, sto se najbolje videlo na ovogodisnjem playoff-u, kada je ekipa Anaheim-a iako 7-oplasirana na zapadnoj konferenciji u prvom krugu izbacila vlasnika Stanley kupa ekipu Detroit-a, i dosla do samog finala Stanley kupa, iako ni oni najsmeliji kladionicari (pa ni vlasnici Anaheima) nisu ni razmisljali o necemu slicnom.

Ono sto privlaci kladionicare da se klade na NHL utakmice su svakako kvote, koje se retko kad krecu ispod dozvoljene kvote za singl (1.4) stovise, cesto su i u utakmicama gde igraju favoriti protiv outsajdera kvote oko 1.7+ !

Ono sto iskusniji kladionicari igraju su utakmice timova sa sredine tabele, ili timova koji su izmedju sredine i vrha, cije utakmice prate kvote od bar 2.00, pa se igra na tim “A” da ce da dobije za npr. 300 din. Ako tim A prodje, dobija se novac i sledece kolo se opet igra za 300 dinara, ali ako tim izgubi, u sledecem kolu se ulaze 600 din i tako dok se novac ne povrati i nesto ne zaradi. Najcesce se treba cekati maksimalno do 4 utakmice da bi se novac vratio i zaradio.

Ovim putem NE moze se zaraditi previse novca, ali ovo je idealno za one igrace koji igraju zabave radi, i zele da ostanu na pozitivnoj nuli.

Saveti Za Kladjenje Na Kosarku

Saveti za kosarkaske kladionicare.

Zasto se kladiti na kosarku?!

Pre svega zbog visokih kvota u hendikepu. Naravno sve kosarkaske utakmice se igraju u hendikepu, tako da je minimalna zarada na singl utakmici 1.80 – odnosno 80% od ulozenog.

Da malo razjasnimo pojam hendikepa na sledecem primeru:

L.A. Lakers – Utah Jazz (+10) 1.80 4.40 1.80

U utakmici Lakers i Jazz, za ekipu iz Utah se daje u startu 10 poena prednosti (+10 hendikep).
Kada se zavrsi regularno vreme utakmice, na aktuelni rezultat se dodaje + 10 poena za Jazz, npr ako je krajnji rezultat:

L.A. Lakers – Utah Jazz 101:92

sa onih +10 na Utah ce biti fakticki

L.A. Lakers – Utah Jazz 101:102 i oni koji su se kladili na Utah ce dobiti.

Da je hendikep bio +9 – utakmica bi bila neresena 101:101, a da je bio uspod 9, npr +8 onda bi opet Lakersi bili pobednici 101:100.

Da li igrati evropsku ili NBA kosarku, zavisi od toga da li pratite kosarku iz EU ili USA

Saveti Za Kladjenje Na Fudbal

Saveti za fudbalske kladionicare

Sigurno kladjenje

Pod “sigurnim kladjenjem” kod nas se podrazumeva “sigurna utakmica” tipa Milan – Sartid, gde ce svi sigurno da odigraju “cist kec” ili “iz 1 u 1′.
Ipak ne tako retko se desi iznenadjenje, pa sigurna utakmica donese kladionicama zaradu da mogu da miruju narednih pola godine, zahvaljujuci samo jednoj “sigurnoj utakmici”.
Oni koji se malo duze takmice i koji pomnije prate kvote na svim listama domacih kladionica, su se bar jednom do sada susreli sa pravim “sigurnim kladjenjem” koje se kod nas desava iskljucivo greskama kladionica…
Cesto ako se porede kvote 4,5 i vise kladionica moze da se nadje sledeca situacija:

Igraju Tim1 i Tim2

U tri razlicite kladionice kvote su:

Kladionica 1 x 2
kladionica A 3.10 4.20 2.75
Kladionica B 2.75 4.40 3.05
Kladionica C 2.80 3.30 2.95
Ako se ulozi po 300 din na singl 1 u kladionici A, isto 300 na 2 u kladionici B i 300 na X u kladionici C, nemoguce je izgubiti novac. Koji god da bude rezultat, mi smo u dobitku. Naravno ako se radi o 300 dinara i bas ovim kvotama, minimalna zarada ce biti od 5% (za 2 u kladionici B) odnosno 30% (za X u kladionici C)…
Ali ako se ulozi veci novac, sto vecina domacih kladionica prihvata na singl, zarada ce biti znatno veca. Ovo je JEDINI nacin da se novac 100% zaradi, drugi ne postoji!
Naravno, ne treba uvek traziti SVE kvote da budu vece od 3 ! moguce je proci sigurno, i sa manjim kvotama, evo primera ispod…

Real – Barselona
1 x 2
2.80 / 3.50 / 3.10

Da bi se dobilo 100 dinara potrebno je uloziti:

na 1 – 35.72 dinara
na x – 28.56 dinara
na 2 – 32.26 dinara
————————–
sve zajedno 96.54

Znaci da bi se dobilo 100 dinara, treba uloziti 96.54 !

Oni koji imaju kreditnu karticu s kojom mogu da se klade preko Interneta su u prednosti u odnosu na domace kladionicare. Veci broj kladionica, veci raspon kvota.

Ako Vas mrzi da pretrazujete sve kvote na Internetu, pogledajte sajt BetBrain.com, kod njih cete svakodnevno naci podatke o sigurnim utakmicama.

Pored ovog, sigurnog dobitka, moguce je igrati manje sigurne sisteme, ali to pogledajte u sekciji sistemi.

Tipovi za fudbal, tipovi za kosarku, tipovi tenis, dojave, tipovi kladionica, sigurice, tipovi za kladjenje fudbal, prognoze utakmica…

Predlozi za kladjenje

Predlozi za kladjenje - 30 DANA - 5 predloga za kladjenje sa kvotama 2 i vise

baner 230x60

Kladjenje je rizik

Nismo odgovorni za eventualne gubitke koje mozete imati koristeci usluge naseg sajta. Nase savete prepisujete na vlastitu odgovornost! Podaci koje nadjete na našem sajtu su informativnog karaktera.
Sigurnokladjenje.com - Predlozi za danas , TIP DANA,sistemi za kladjenje, kladionicarski tipovi,mozzart kladionica lista download